Welkom bij ons artikel over groene daken! Bent u geïnteresseerd in milieuvriendelijke daken, duurzame daktuinen en groene dakbedekking? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we de voordelen van groene daken bespreken en u voorzien van een handige installatiegids, zodat u zelf uw eigen groendak kunt aanleggen.

Groene daken, ook wel bekend als dakbegroeiing of sedumdaken, bieden talloze voordelen. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dragen ook bij aan een duurzamere leefomgeving. Groene daken helpen bij het afvoeren van regenwater, waardoor wateroverlast wordt verminderd. Daarnaast isoleren ze uw huis, waardoor u energie kunt besparen op verwarmings- en koelingskosten. Ook bevorderen groene daken de biodiversiteit door het aantrekken van insecten, vogels en andere dieren.

Als u geïnteresseerd bent in het aanleggen van uw eigen groendak, hebben we een handige installatiegids voor u samengesteld. Deze gids bevat gedetailleerde instructies voor verschillende systemen, waaronder sedumdaken, sedumtrays en zelfs solar groendaksystemen met zonnepanelen. Met deze gids kunt u stap voor stap leren hoe u een groendak kunt aanleggen en kunt u bijdragen aan een groenere toekomst.

Lees verder om meer te leren over de voordelen van groene daken en hoe u ze effectief kunt installeren. Haal het maximale uit uw dak en maak de wereld een stuk groener!

Voordelen van Groene Daken

Groene daken bieden talloze voordelen voor het milieu en uw huis. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer functioneel. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van groene daken:

 • Milieuvriendelijk: Groene daken dragen bij aan een duurzamere leefomgeving. Ze verminderen de CO2-uitstoot, verbeteren de luchtkwaliteit en verminderen het stedelijke hitte-eilandeffect.
 • Isolatie: Een groen dak biedt uitstekende isolatie voor uw huis. Het helpt warmte binnen te houden in de winter en houdt uw huis koel in de zomer, waardoor u energie bespaart op verwarming en koeling.
 • Biodiversiteit: Groene daken bevorderen de biodiversiteit door het aantrekken van insecten, vogels en andere dieren. Ze bieden een leefgebied voor planten en dieren die anders moeilijk te vinden zijn in stedelijke gebieden.
 • Waterafvoer: Groene daken helpen bij het beheersen van regenwater. Ze absorberen regenwater en verminderen wateroverlast en het risico op overstromingen. Dit verlicht de druk op het rioolsysteem.

“Groene daken dragen bij aan een duurzamere leefomgeving, bieden uitstekende isolatie, bevorderen biodiversiteit en helpen bij het beheersen van regenwater.”

Met al deze voordelen is het duidelijk dat het installeren van een groen dak een verstandige keuze is voor een duurzamer huis. Of u nu wilt bijdragen aan het milieu, uw energieverbruik wilt verminderen of de biodiversiteit wilt bevorderen, een groen dak is een slimme en milieuvriendelijke oplossing.

Milieuvriendelijk groen dak<!–

Subtitle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed eget risus vitae ligula fringilla dignissim. Maecenas tristique mauris eget gravida mollis. Nunc malesuada fringilla purus, sit amet iaculis tortor consequat et. Quisque vel nunc nibh. Nunc bibendum magna eget condimentum congue. Phasellus dui dolor, posuere id semper vitae, ullamcorper id augue. Etiam congue ultrices mauris, vitae aliquam nibh gravida et. In cursus, felis vel interdum tristique, mi leo pellentesque diam, eu ultrices leo nisi vel tortor.

“Quote example.”

 • List item example
 • List item example
 • List item example
Header 1 Header 2 Header 3
Data 1 Data 2 Data 3
Data 4 Data 5 Data 6

–>

Verschillende Systemen voor Groene Daken

Er zijn verschillende systemen beschikbaar voor het aanleggen van groene daken. Deze systemen bieden een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het creëren van groene ruimtes op daken. Hieronder worden enkele van de meest populaire systemen beschreven.

Traditioneel Sedumdak

Het Traditioneel Sedumdak is een veelgebruikt systeem voor groene daken. Dit systeem is gemaakt voor platte daken en biedt verschillende mogelijkheden. Er zijn drie verschillende systemen beschikbaar: systeem A, systeem B en systeem C. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, waardoor u kunt kiezen welk systeem het beste bij uw wensen en behoeften past.

Lichtgewicht Sedumdak

Het Lichtgewicht Sedumdak is speciaal ontworpen voor daken met een lichte draagconstructie. Dit systeem maakt gebruik van lichtgewicht materialen en substraat, waardoor het dak niet te zwaar wordt belast. Hierdoor kan een groendak worden aangelegd op daken waar traditionele groene daken niet mogelijk zijn.

Place ’n go en Click ’n go Sedumtrays

De Place ’n go en Click ’n go Sedumtrays zijn innovatieve systemen voor het snel en gemakkelijk aanleggen van groendaken. Deze trays worden eenvoudig op het dak geplaatst en bieden een direct groen resultaat. De Click ’n go Light Sedumtrays hebben een lager gewicht en zijn ideaal voor daken waar gewichtsbeperkingen gelden.

Deze systemen zijn allemaal eenvoudig te installeren en zorgen voor een prachtig groen resultaat. Of u nu kiest voor een traditioneel sedumdak, een lichtgewicht sedumdak of sedumtrays, een groen dak biedt vele voordelen en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.

Groene daken

GroendakTegels en Biodiversiteitspakketten

Het aanleggen van een groen dak kan eenvoudig worden gedaan met behulp van GroendakTegels. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kunnen gemakkelijk aan elkaar worden geklikt. Het gebruik van GroendakTegels biedt een efficiënte en duurzame manier om een groen dak te creëren.

Daarnaast is er ook een biodiversiteitspakket beschikbaar, waarmee u de biodiversiteit van uw groene dak kunt vergroten. Het biodiversiteitspakket voegt extra variatie toe aan de planten op het dak, waardoor het een ideale habitat wordt voor verschillende diersoorten, zoals insecten en vogels. Dit draagt bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in uw omgeving.

Een groen dak kan ook perfect gecombineerd worden met zonnepanelen. Door zonnepanelen op uw groene dak te plaatsen, profiteert u niet alleen van de voordelen van een groen dak, maar kunt u ook groene energie opwekken. Dit zorgt voor een verhoogde biodiversiteit en draagt bij aan een duurzamere leefomgeving.

GroendakTegels

Voordelen van GroendakTegels
Gemakkelijke installatie
Diverse varianten beschikbaar
Verhoogde biodiversiteit

Testimonial

“Ik heb onlangs GroendakTegels gebruikt om mijn eigen groene dak aan te leggen en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Het was eenvoudig te installeren en het ziet er prachtig uit. Bovendien heeft mijn groene dak nu een diversiteit aan planten en insecten, wat ik erg belangrijk vind voor het bevorderen van de biodiversiteit. Ik raad GroendakTegels zeker aan!”

– Janneke, Amsterdam

Voordelen van een Solar Groendaksysteem

Een Solar Groendaksysteem biedt vele voordelen voor uw huis en het milieu. Dit innovatieve systeem combineert een groendaksysteem met zonnepanelen, waardoor u zowel kunt genieten van een groen dak als van duurzame energieopwekking. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van een Solar Groendaksysteem:

 1. Eenvoudige installatie: Het Solar Groendaksysteem kan snel en gemakkelijk worden geplaatst op een plat dak. Er is geen complexe bevestiging aan de dakconstructie nodig, omdat het systeem geballast is. Dit betekent dat het gewicht van het systeem ervoor zorgt dat het op zijn plaats blijft, zonder extra bevestigingen.
 2. Duurzame energie: Het Solar Groendaksysteem combineert groene dakbedekking met zonnepanelen, waardoor u optimaal kunt profiteren van duurzame energieopwekking. De zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor u uw eigen groene energie kunt produceren.
 3. Verbeterde isolatie: Een Solar Groendaksysteem heeft een isolerend effect, waardoor de warmte in uw huis beter wordt vastgehouden. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een aangenamer binnenklimaat.
 4. Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor een Solar Groendaksysteem draagt u bij aan een duurzamere leefomgeving. Het groendaksysteem bevordert de biodiversiteit, helpt regenwater af te voeren en vermindert de CO2-uitstoot.
 5. Direct groen resultaat: Het Solar Groendaksysteem wordt geleverd met voorbegroeide vegetatiematten. Dit betekent dat uw dak direct na de installatie een groen resultaat biedt, zonder dat u hoeft te wachten op de groei van planten en gras.
 6. Lange levensduur: Het Solar Groendaksysteem is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het groendaksysteem beschermt de dakbedekking tegen weersinvloeden en verlengt daardoor de levensduur van het dak.

Een Solar Groendaksysteem is een innovatieve en milieuvriendelijke keuze voor uw huis. Door de combinatie van een groen dak en zonnepanelen kunt u profiteren van de voordelen van beide systemen. Geniet van een groen dak en duurzame energieopwekking met een Solar Groendaksysteem.

Solar Groendaksysteem

Verschillende Solar Groendaksystemen

Er zijn twee Solar Groendaksystemen beschikbaar: het Solar Sedumdak en het Solar Biodiversdak. Het Solar Sedumdak bevat voorbegroeide Sedummixmatten en heeft een lage substraatdikte. Het Solar Biodiversdak trekt insecten en vogels aan door de diverse beplanting en de dikkere substraatlaag. Beide systemen bieden de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen en dragen bij aan de biodiversiteit.

Solar Sedumdak

Het Solar Sedumdak is een groendaksysteem dat bestaat uit voorbegroeide Sedummixmatten. Deze matten zijn speciaal ontworpen om direct na installatie een groen resultaat te bieden. Het systeem heeft een lage substraatdikte, waardoor het geschikt is voor daken met beperkte draagcapaciteit. Het Solar Sedumdak combineert groene beplanting met duurzame zonnepanelen, waardoor het een milieuvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke oplossing is.

Solar Biodiversdak

Het Solar Biodiversdak is een groendaksysteem dat zich onderscheidt door de diverse beplanting en de dikkere substraatlaag. Dit systeem trekt insecten en vogels aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de omgeving. Het Solar Biodiversdak biedt ook de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, waardoor het een combinatie van groen en duurzaamheid vormt. Met dit systeem kunt u genieten van een groen dak dat zowel functioneel als ecologisch verantwoord is.

Solar Groendaksysteem

Met zowel het Solar Sedumdak als het Solar Biodiversdak kunt u profiteren van de voordelen van groene daken, zoals isolatie, waterafvoer en biodiversiteit. Beide systemen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en bieden een esthetisch aantrekkelijke oplossing voor het vergroenen van uw dak. Kies het systeem dat het beste aansluit bij uw wensen en draag bij aan een duurzame leefomgeving.

Installatie van Solar Groendakprojecten

De installatie van Solar Groendakprojecten kan eenvoudig en veilig worden uitgevoerd. Voordat de installatie begint, wordt er een windlastberekening gemaakt om ervoor te zorgen dat het dak voldoende ballast heeft en de zonnepanelen niet wegwaaien. Daarnaast wordt er een gedetailleerd ballastplan opgesteld voor een efficiënte installatie.

Voor een succesvolle installatie is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid substraat te gebruiken. Dit zorgt voor een goede groei van de vegetatie en zorgt ervoor dat het dak optimaal functioneert.

Een gedetailleerd legplan wordt verstrekt om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt. Dit legplan toont de exacte posities van de zonnepanelen en het groendaksysteem, en geeft aan waar het substraat moet worden aangebracht.

De installatie van Solar Groendakprojecten biedt een duurzame oplossing voor het combineren van groendaken en zonnepanelen. Met de juiste installatie kunnen huiseigenaren genieten van de voordelen van groene daken en de opwekking van groene energie. Het resultaat is een groen dak dat energie opwekt en bijdraagt aan een beter milieu.

Installatiestappen voor Solar Groendakprojecten:

 1. Bereken de windlast en stel een ballastplan op.
 2. Zorg voor de juiste hoeveelheid substraat voor optimale vegetatiegroei.
 3. Volg het gedetailleerde legplan voor een efficiënte installatie.
 4. Installeer zonnepanelen en combineer ze met het groendaksysteem.
 5. Controleer regelmatig de groei van de vegetatie en onderhoud het systeem indien nodig.

Met deze stappen kunt u een Solar Groendakproject succesvol installeren en genieten van een groen dak dat zowel energie opwekt als bijdraagt aan een beter milieu.

Voordelen van Solar Groendakprojecten Installatiestappen
– Duurzaam energie opwekken 1. Bereken de windlast en stel een ballastplan op
– Bevorderen van biodiversiteit 2. Zorg voor de juiste hoeveelheid substraat
– Verbeterde isolatie van het huis 3. Volg het gedetailleerde legplan
Waterafvoer en verminderde wateroverlast 4. Installeer zonnepanelen en combineer met het groendaksysteem

Checklist en Technische Documentatie

Om het bestelproces voor groene daken zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we een handige checklist aan voor het aanvragen van een offerte. Daarnaast kunt u technische tekeningen en bestekteksten downloaden voor gedetailleerde informatie over onze producten en installatieopties. Heeft u behoefte aan verdere assistentie? Neem gerust contact met ons op.

Checklist voor het aanvragen van een offerte:

 • Kies het gewenste groene dak systeem: Traditioneel Sedumdak, Lichtgewicht Sedumdak, Sedumtrays, of Solar Groendaksysteem.
 • Bepaal de benodigde oppervlakte en afmetingen van het dak.
 • Selecteer de gewenste vegetatiemix of sedumtray variant.
 • Specificeer eventuele extra opties zoals biodiversiteitspakketten of combinatie met zonnepanelen.
 • Vul uw contactgegevens in voor een accurate prijsopgave en offerte.

Opmerking: Het invullen van de checklist helpt ons om een gepersonaliseerde offerte voor uw groene dak project op te stellen. We streven ernaar om u een prijsopgave te sturen die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Technische tekeningen en bestekteksten:

Voor gedetailleerde technische specificaties en installatie-instructies kunt u technische tekeningen en bestekteksten downloaden van onze website. Deze documenten bieden waardevolle informatie over de benodigde materialen, opbouw van het groene dak, en de installatieprocedure.

Customer quote: “De checklist en technische documentatie waren van onschatbare waarde bij het plannen van ons groene dak project. Het hielp ons om de juiste keuzes te maken en de offerte aan te vragen. De technische tekeningen en bestekteksten waren zeer informatief en begeleidden ons door het installatieproces.” – Marcel, tevreden klant

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of heeft u assistentie nodig bij het invullen van de checklist of het begrijpen van de technische documentatie? Ons team van experts staat klaar om u te helpen. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail en wij beantwoorden graag al uw vragen.

Aanleginstructies voor Traditioneel Sedumdak

Het Traditioneel Sedumdak is een uitstekende keuze voor platte daken en biedt een groen resultaat. Om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw Traditioneel Sedumdaksysteem haalt, zijn er specifieke aanleginstructies beschikbaar die u kunt volgen. Deze instructies zorgen voor een efficiënte en succesvolle installatie. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stappen.

Voorbereiding

Voordat u begint met het aanleggen van het Traditioneel Sedumdak, is het belangrijk om het dak grondig te inspecteren. Zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon is, vrij van vuil, stof en andere verontreinigingen. Controleer ook of het dak geschikt is voor het dragen van het sedum en het substraat.

Systeemopbouw

Volg de onderstaande stappen voor het aanleggen van het Traditioneel Sedumdak:

 1. Bereid het dakoppervlak voor door een wortelwerend doek te plaatsen om ongewenste plantengroei te voorkomen.
 2. Breng een drainagelaag aan om het regenwater goed af te voeren.
 3. Installeer het substraat dat nodig is voor de groei en ontwikkeling van het sedum. Zorg ervoor dat het substraat gelijkmatig wordt verdeeld over het dakoppervlak.
 4. Plant het sedum op het substraat. Zorg ervoor dat de sedumplanten goed verspreid zijn en voldoende ruimte hebben om te groeien.
 5. Geef het sedum regelmatig water na het planten, zodat het goed kan wortelen en groeien.
 6. Houd het sedumdak regelmatig schoon en vrij van onkruid en ander vuil.

Onderhoud

Een goed onderhoud van het Traditioneel Sedumdak is essentieel om ervoor te zorgen dat het dak in optimale conditie blijft. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van uw sedumdak:

 • Verwijder regelmatig onkruid en ander vuil van het dakoppervlak.
 • Controleer regelmatig het vochtgehalte van het substraat en geef indien nodig water.
 • Controleer het sedum regelmatig op eventuele ziektes of plagen en neem indien nodig maatregelen.
 • Trim het sedum indien nodig om een nette en verzorgde uitstraling te behouden.

Door het volgen van deze aanleginstructies en het regelmatig onderhouden van uw Traditioneel Sedumdak, kunt u genieten van een prachtig groen dak dat bijdraagt aan een duurzame leefomgeving.

Aanleginstructies voor Lichtgewicht Sedumdak

Het Lichtgewicht Sedumdak vereist speciale instructies, omdat het geschikt is voor daken met een lichtere draagconstructie. Met behulp van lichtgewicht opbouwen en substraatrollen kan een duurzaam groendak worden gerealiseerd. De aanleginstructies voor dit systeem moeten worden gevolgd voor een optimale installatie.

Benodigde materialen

 • Lichtgewicht opbouwen
 • Substraatrollen
 • Waterafvoer
 • Planten, bijvoorbeeld Sedummixmatten

Aanleginstructies

Volg deze stappen voor de aanleg van een Lichtgewicht Sedumdak:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon en vrij van vuil en losse materialen is. Controleer de draagconstructie om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het Lichtgewicht Sedumdak.
 2. Plaatsing van de lichtgewicht opbouwen: Leg de lichtgewicht opbouwen gelijkmatig over het dakoppervlak. Zorg ervoor dat de opbouwen goed op elkaar aansluiten en stevig vast liggen.
 3. Aanbrengen van de substraatrollen: Rol de substraatrollen uit over de lichtgewicht opbouwen. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van het substraat over het hele dakoppervlak.
 4. Beplanting: Plaats de planten, zoals Sedummixmatten, op het substraat. Zorg voor een goede verdeling en stevigheid van de beplanting.
 5. Waterafvoer: Controleer of er voldoende waterafvoer aanwezig is om waterophoping te voorkomen. Installeer indien nodig extra drainagesystemen.
 6. Onderhoud: Zorg voor regelmatig onderhoud van het Lichtgewicht Sedumdak. Verwijder onkruid en houd de beplanting gezond door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

Volg deze aanleginstructies nauwkeurig om ervoor te zorgen dat het Lichtgewicht Sedumdak optimaal functioneert en bijdraagt aan een duurzamer huis.

Voordelen van een Lichtgewicht Sedumdak

Een Lichtgewicht Sedumdak biedt verschillende voordelen, zoals:

 • Verhoogde isolatie van het dak
 • Bijdrage aan het verminderen van wateroverlast
 • Bevordering van biodiversiteit
 • Esthetische waarde en verbetering van de levensduur van het dak

Een Lichtgewicht Sedumdak is een duurzame keuze die bijdraagt aan een groenere leefomgeving en een vermindering van de impact op het milieu. Volg de aanleginstructies nauwkeurig en geniet van de vele voordelen die een Lichtgewicht Sedumdak te bieden heeft.

Aanleginstructies voor Sedumtrays

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke en snelle manier om een groendak aan te leggen, dan zijn Sedumtrays de ideale keuze. Met Sedumtrays kunt u daken met verschillende hellingshoeken bedekken, en er zijn verschillende soorten trays en accessoires beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Hier zijn de aanleginstructies voor het installeren van Sedumtrays op uw dak:

 1. Bepaal de hellingshoek van uw dak. Zorg ervoor dat u de juiste trays kiest die geschikt zijn voor de specifieke hellingshoek van uw dak.
 2. Voorbereiding van het dakoppervlak: zorg ervoor dat het dakoppervlak schoon en vrij is van vuil en ongewenst plantmateriaal.
 3. Plaats een beschermdoek op het dakoppervlak om de dakbedekking te beschermen tegen beschadiging en om de groei van onkruid te voorkomen.
 4. Leg de Sedumtrays op het dakoppervlak volgens de voorgeschreven richtlijnen en zorg ervoor dat ze stevig op hun plaats liggen.
 5. Verbind de trays met elkaar met behulp van de bijbehorende koppelstukken om ervoor te zorgen dat het groendak een solide en uniform geheel vormt.
 6. Gebruik regenwaterbufferingssystemen om het regenwater efficiënt op te vangen en te gebruiken voor irrigatie van het groendak.
 7. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot irrigatie, beplanting en onderhoud van het Sedumtray groendak.

Door deze aanleginstructies te volgen, kunt u met succes Sedumtrays installeren en genieten van een prachtig groendak dat zorgt voor isolatie, waterafvoer en een verhoogde biodiversiteit.

Type Sedumtray Geschikte hellingshoek Accessoires
Tray A 0-5 graden Koppelstukken A
Tray B 5-15 graden Koppelstukken B
Tray C 15-30 graden Koppelstukken C

Let op: de bovenstaande tabel is slechts een voorbeeld en dient ter illustratie. Raadpleeg de exacte specificaties en aanbevelingen van de fabrikant voor uw specifieke Sedumtray-systeem.

Met Sedumtrays kunt u eenvoudig en efficiënt een groendak aanleggen. Het gebruik van een beschermdoek en regenwaterbufferingssystemen zorgt voor de nodige bescherming van uw dakbedekking en draagt bij aan duurzaam regenwaterbeheer. Begin vandaag nog met het realiseren van uw groendak met Sedumtrays!

Conclusie

Groene daken bieden talloze voordelen voor zowel het milieu als uw huis. Door het installeren van een groen dak, zoals een Sedumdak, Sedumtrays of een Solar Groendaksysteem, kunt u profiteren van isolatie, effectieve waterafvoer en het bevorderen van biodiversiteit.

Het installeren van een groen dak kan eenvoudig en snel zijn, mits u de juiste aanleginstructies volgt. Met de juiste begeleiding kunnen zowel platte daken als daken met lichte draagconstructies worden voorzien van een groene dakbedekking.

Kiezen voor een groen dak draagt niet alleen bij aan een duurzamere leefomgeving, maar ook aan een groenere en gezondere toekomst. Door de voordelen van groene daken te benutten, kunt u uw huis energie-efficiënter maken, wateroverlast verminderen en de biodiversiteit in uw omgeving bevorderen.