Elektrische stadsbus in ‘s-Hertogenbosch

Bij de Provincie Noord Brabant staat duurzaamheid hoog op de agenda. Al meer dan een jaar rijden er in het centrum van ‘s-Hertogenbosch elektrische stadsbussen. Sinds februari 2010 rijdt de 220xpress zoals de elektrische stadsbus heet iedere 15 minuten van Centraal Station ‘s-Hertogenbosch langs 8 bushaltes door het centrum van ‘S-Hertogenbosch. Van de elektrische stadsbussen worden er momenteel twee gedurende een proeftijd van drie jaar ingezet, de 22oxpress rijd overigens voor 100% op elektriciteit. Doordat de 220xpress voor 100% op elektriciteit rijd is deze stiller, schoner en dus beter voor het mileu dan de ‘ouderwetse’ dieselbusssen.

De elektrische stadsbus gebruiken

Bezoekers van ‘s-Hertogenbosch die gebruik willen maken van de elektrische stadsbus kunnen bij iedere bushalte voorzien van het 220xpress logo opstappen. Het reizen met de elektrische stadsbus kan met een regulier vervoersbewijs voor de bus, de 220xpress kent geen toeslag of een speciaal vervoersbewijs. De elektrische stadsbus wordt bestuurd door de buschauffeurs van Arriva. Arriva heeft de buschauffeurs van de elektrische stadsbus hier speciaal voor opgeleid. Het rijden met en de techniek van de elektrische stadsbus is toch anders dan het rijden met en de techniek van de ‘ouderwetse’ stadsbussen.

Route en haltes van de elektrische stadsbus

Wanneer je een bezoek aan ‘S-Hertogenbosch brengt is het reizen met de elektrische stadsbus naast het proeven van de welbekende Bossche Bol een aanrader. Je kan tenslotte niet overal met een elektrische stadsbus, het stadsvervoer van de toekomst reizen. Wanneer u bij de 220xpress halte aan het Centraal Station opstapt rijdt de elektrische stadsbus de volgende route: Vughterstraat, Achter het Wild Varken, Noord Brabants Museum, Parade, Sint Josephstraat, Burgemeester Loeffplein en de Orthensestraat voordat de bus weer bij de vertrekhalte aankomt.

Over de 220xpress

Het project 220xpress wordt uitgevoerd is een initiatief van de Provincie Noord Brabant en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Gemeente ‘S-Hertogenbosch. Daarnaast zijn busmaatschappij Arriva, Energieleverancier Essent en Enexis ook bij de 220xpress betrokken. Met de elektrische stadsbus wil Noord Brabant haar visie op elektrisch vervoer in praktijk brengen.