Tips om te besparen op energiekosten

Besparen op je energiekosten, het lijkt simpel. Gewoon de warmte binnenhouden in de winter. Niet onnodig de deuren of ramen openen als de verwarming aan staat. In de avond op tijd de verwarming lager en het hele huis goed isoleren. Maar waarom doen we dit dan toch nog veel te vaak niet of verkeerd? Een aantal tips op een rij om op de energiekosten te besparen.

Win advies in

Doordat de consument vrij is om een energieleverancier te kiezen kan het gebeuren dat men het overzicht kwijt raakt. Er is zoveel keuze en iedere aanbieder beweert de beste aanbieding te hebben voor de klant. Beter is om in gesprek te gaan met mensen die hier wel verstand van hebben en energieadvies op maat kunnen bieden. Zo kan de juiste keuze gemaakt worden voor een energieleverancier en dit kan op jaarbasis al op honderden euro’s op leveren.

Gebruik de mogelijkheden van vandaag

Het grootste deel van de bevolking zal gewend zijn aan de normale gang van zaken als het gaat om verwarming en de regeling ervan. Toch is het al jaren mogelijk om slimme thermostaten te gebruiken bij de grootste leveranciers. Deze zijn op vele punten in te stellen en zelfs via de smartphone in te stellen. Het klinkt voor de meesten nog steeds als toekomstmuziek, maar he is verstandig om zich er toch even in te verdiepen. Met de handige opties kan veel energie bespaard worden doordat er niet onnodig wordt verspild.

Logisch nadenken

En verspillen daar zijn we goed in. Dit geldt voor zowel energie als water. Een goed voorbeeld zijn de verlichte kantoren in het weekend wanneer er niemand aan het werk is. Ook goed om thuis eens afspraken over te maken. Gezinnen met kinderen hebben er baat bij om duidelijke regels af te spreken met elkaar wat betreft gebruik van water en elektriciteit. Een klein voorbeeld hier is het sluiten van de koelkast meteen nadat er iets is gepakt of de kraan dicht als men klaar is.

Zo kan er toch vrij eenvoudig veel geld bespaard worden met simpele zaken en afspraken. Een goed idee om voor 2017 eens even over na te denken. Als iedereen dit nu eens zou doen.